« هفته پژوهش گرامی باد.»
    

 1-  غنی سازی محتوایی تابلو کانون پژوهشی قلم

 2-برپایی نمایشگاه

مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س)  آباده طشک خانم پریجان خواجه گفت : همزمان با هفته پژوهش به منظور ارتقای فرهنگ مطالعه ، تحقیق و تشویق طلاب نسبت به کارهای عملی – پژوهشی ، پنجمین نمایشگاه کتاب و آثار علمی طلاب در سالن اجتماعات این مدرسه برگزار شد. در این نمایشگاه کتابها یی با موضوعات  اخلاقی ، سیاسی ، کودکان ، پزشکی، شهداء و همچنین تحقیقات پایانی و پایان نامه اساتید در هفته پژوهش به نمایش گذاشته  شد.  در این نمایشگاه کتابهای شهید اشک با تخفیف 50 درصد به فروش می رسید. 

 3-برگزاری نشست پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش

 همزمان با هفته پژوهش، نشست پژوهشی با موضوع « نیاز سنجی،مساله یابی و پاسخ گویی علمی به نیازهای جامعه » به منظور آشنایی طلاب با مساله و رابطه آن با موضوع تحقیق و با حضور جمعی از طلاب در سالن اجتماعات مدرسه تاریخ 25/9/96  برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری-اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران در این جلسه «خانم صدیقه میرشکاری» معاون پژوهش مدرسه با اشاره به انواع نیازهای فردی و اجتماعی  گفت: همین نیازها عامل به وجود آمدن و دغدغه مند شدن ذهن افراد می با شد که به دنبال آن این نیازمندی ها تبدیل به مساله می شوند .اولین گام در هر تحقیق انتخاب موضوع است که فرمول و قاعده خاصی برای آن وجود ندارد ولی می توان از راه های تجارب شخصی، کنجکاوی در اطلاعات منتشر شده از سوی رسانه ها، بهره گیری از دانش قلمرو تخصصی، تمایل به حل یک مساله، توجه به ارزش های فردی و مواجهه با مساله ای پژوهشی در زندگی روزمره، عنوان تحقیق را انتخاب کرد.

وی افزود: بعد از اینکه مساله در ذهن افراد به وجود آمد آن را تبدیل به موضوع نموده که عنوان موضوع  باید دارای شرایط استاندارد باشد و در مرحله آخر فرد با تحقیق و جستجو در منابع علمی و تحقیقاتی از جمله کتاب و منابع الکترونیکی می تواند پاسخ گوی نیازهای فردی و شخصی  وهمچنین اجتماعی افراد باشد.

 

 4- پژوهش حرفه ای و استانداردهای پژوهشی

     همزمان با هفته پژوهش، نشست پژوهشی با موضوع « پژوهش حرفه ای و استانداردهای پژوهشی » به منظور آشنایی طلاب نسبت به باید و نباید های امور تحقیقاتی با حضور جمعی از طلاب در سالن اجتماعات مدرسه تاریخ 26/9/96  برگزار شد.

    به گزارش پایگاه خبری-اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران در این جلسه «خانم پریجان خواجه» مدیر مدرسه با اشاره به اهمیت پژوهش گفت: پژوهش به امری هدفمند با روش خاص به منظور رسیدن به جواب مساله گفته می شود و در واقع فرایندی منطقی و معقول است که هدف آن کشف روابط بین پدیدارها است.

    وی در ادامه به مهارتهای حرفه ای پژوهش از جمله مطالعه همراه با فیش برداری، نظم، یادداشت برداری از اندیشه های خود، نوشتن اطلاعات کتاب شناسی منابع و ماخذ، تهیه کردن رئوس مطالب گزارش پژوهش، یادگیری چگونگی انجام مطالعات دینی و داشتن هدف اشاره کرد و گفت : استاندارهای پژوهشی هر مرکز با توجه به آیین نامه ها تعریف می شود. در مدارس علمیه خواهران، تحقیقات پایانی باید دارای بخش بندی ، فصل بندی و زیرفصل باشد. و تعداد صفحات آن کمتر از 60 صفحه و بیشتر از120 نباشد.

 

 5-روز وحدت حوزه و دانشگاه یعنی وحدت در هدف

به مناسبت هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه  در تاریخ 27/9/96 كاركنان ، طلاب و فارغ التحصيلان حوزه علميه الزهرا س آباده طشك در كارگاه مهارتهاي مديريت و كنترل خشم در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامي واحد آباده طشك شركت کردند.

در اين كارگاه «آقاي رنجبر »مشاور درمانگاه امام هادی(ع) آباده طشک ضمن بيان انواع هيجانات و تعريف خشم ، مهارتهاي كنترل خشم وانواع برخورد افراد نسبت به آن گفت: واكنش افراد در مقابل خشم به انواع منفعلانه ، پرخاشگري،  تركيبي از منفعلانه و پرخاشگري، قاطعانه و مقتدرانه تقسیم می شود كه بعد از تحليل محاسن و معايب هر كدام از آنها موارد اول ، دوم وسوم به اين دليل كه معايب هر كدام از آنها از محاسنشان بيشتر است در برابر خشم ناكارآمد مي باشند و تنها واكنش قاطعانه و مقتدارنه كه به طور مستقيم و با حفظ احترام و دفاع از حقوق خود مي باشد مي تواند به عنوان بهترين نوع واكنش در مقابل خشم باشد.

   در اين كارگاه كتاب «راهنمای خود مراقبتی جوانان » به شرکت کنندگان اهدا شد تا در جلسات بعدی در آزمون گواهي طرح سلامت شرکت کنند.

 

 6-پژوهش و پژوهشگری؛ رسالت عالمان دینی

     همزمان با هفته پژوهش، نشست پژوهشی با موضوع « پژوهشگری؛ رسالت عالمان دینی» به منظور آشنایی طلاب به وظایف خود در امور پژوهشی و تشویق آنها، با حضور جمعی از طلاب در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران الزهرا س آباده طشک تاریخ 28/9/96  برگزار شد.

    به گزارش پایگاه خبری-اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران در این جلسه «حجه الاسلام و المسلمین علیرضا سفار» امام جمعه شهر آباده طشک، با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه های علمیه و اینکه رسالت آن بر دوش حوزویان می باشد، گفت: لازمه تحقق این شعار در حوزه های علمیه تلاش و پشتکار طلاب در بالا رفتن سطح سواد و بالا رفتن مرتبه علمی می باشد. و از آنجا که جامعه برای پاسخ گویی به نیازها و سوالات خود نیاز به عالم با سواد دارد،  طلبه بیسواد بخاطر نداشتن سلاح علم و عدم توانایی در پاسخگو بودن نیازهای مردم در جامعه جایگاهی ندارد.

وی  در ادامه با اشاره به شخصیت علمی امام خمینی(ره) افزود: امام(ره) در دنیا به عنوان عالم سیاسی شناخته شده و در ایران هم به عنوان عالم سیاسی و هم مرجع تقلید و مفسر عالم شیعه شناخته شده است. و علامه طباطبایی هم به عنوان فیلسوف و مفسر شناخته شده است که تمام این مقامات به دلیل تلاش و پشتکار آنها در زمینه علمی و |پژوهشی بوده است. همه اینها درس است که ما به تکلیفمان عمل کنیم. و ضربه هایی که به دین می خورد همه آنها به خاطر بیسوادی است.

در آخر هم از معاون پژوهش و دو تحقیق پایانی برتر تقدیر شد.

 7-بروشور

 8-به مناسبت هفته پژوهش طلاب چندین تحقیق پایانی و مقاله را با حضور معاون پژوهش در تاریخ 25/9/95 نقد و بررسی  نمودند.

 

 9- به همت کانون پژوهشی در هفته پژوهش فضای حوزه رنگ دیگری به خود گرفت.                 

10-فعالیت در فضای مجازی ازجمله کوثربلاگ ، کوثر نت

11– مشارکت در فعالیتهای مدارس دیگر

 

من الله التوفیق

موضوعات: خبر های حوزه  لینک ثابت



[دوشنبه 1396-10-04] [ 12:56:00 ب.ظ ]